Delta Dunarii

Aflata in mare parte in Dobrogea, Romania si partial in Ucraina, este a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene.

delta-dunariiIntinderile de apa si uscat care s-au format aici confera conditii de viata bune pentru un numar mare de specii de plante si animale. Dintre acestea, stuful formeaza una dintre cele mai intinse suprafete compacte din lume, iar padurile Letea si Caraorman reprezinta limita nordica pentru doua specii rare in tara noastra de stejar, frecvent intalnite in zonele sudice ale peninsulei Balcanice si Italice. Alaturi de numarul mare de plante acvatice si terestre se intalnesc aici si coloniile de pelicani si cormorani atat de specifice Deltei Dunarii precum si un număr mare de alte păsări acvatice care traiesc sau vin aici pentru a cuibari sau ierna. Se remarca deasemenea si numarul mare de specii de pesti cu valoare ecologica dar si economica ridicata.

Delta Dunarii – unica delta din lume ce este declarata rezervatie a biosferei. Raiul florei si faunei salbatice reprezinta 2,5% din suprafata Romaniei, fiind cea mai intinsa zona compacta de stufarisuri de pe planeta. Este un muzeu viu al biodiversitatii, cu 30 tipuri de ecosisteme si este considerata o banca de gene naturala, de valoare inestimabila pentru patrimoniul natural universal.